Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Mekkora fájdalommal jár a fogbeültetés implantáció?

Az elmúlt héten egy korábbi korona a számban letörött, így sürgősen időpontot kellett kérnem a fogorvosomnál. Halálra voltam rémülve, hogy elveszítem a fogamat, ráadásul a fogorvosom a fogbeültetést javasolta, amely úgy hallottam nem kis fájdalommal jár. Ezér erre a bejegyzésre megkértem egy fogtechnikkus ismerősömet, öszlassa el a kételyeimet a fájdalommal kapcsolatban. Íme, amit mondott:

A fogbeültetés tényleges sebészeti része helyi érzéstelenítés alatt történik, és egyáltalán nem túlzottan fájdalmas. Miután 3 – 4 óra múlva az érzéstelenítő hatása múlni kezd, némi kellemetlen érzés keletkezhet. Ezen fájdalomérzet mértéke pácienről pácienre eltérő lehet, de legtöbbjüknek általában nincsenek jelentős problémái.

Abban az esetben, amennyiben a fájdalom hosszúra elnyúlik, keressük fel egyből fogorvosunkat. A tartós fájdalom nem jó jel a fogbeültetés után és habár nem jelent mindig nagy bajt, a fájdalom okát amilyen hamar csak lehet, meg kell határozni ls elindítani a fogpótlás kezelést. Ha az implantátum nem tud tökéletesen beilleszkedni a meglévő szomszédos csontba vagy elfertőződik, az implantátumot azonnal el kell távolítani.

A fogbeültetés sikeressége 99%, várható élettartama akár 30-40 év is lehet. A fogbeültetésre, csontpótlásra a klinikák a legtöbb esetben garanciát adnak, amely akár egy évtized is lehet. Az implantátum kiválasztásánál fontos szempont lehet a készülő fogpótlás típusa. Az általában elérhető ingyenes konzultáció során több lehetőséget vázolnak fel a pácienseknek. Így az igényeiknek legmegfelelőbb fogbeültetés és kerámia fogpótlás készülhet.

A páciens CT-felvétele alapján a Svédországban gyártott individuális, ún. navigációs sablonnal az íny felvágása, varrása, vérzése, utófájdalom nélküli a fogbeültetés. A navigációs sablon elképesztő precizitással vezeti a fúrót és implantátumot a csontba. Ezáltal gyakran a csontpótlás elkerülhető.

Vannak tehát előnyei és hátrányai egyaránt ennek a beavatkozásnak; Ti hogyan döntenétek, ha a fogatok elvesztéséről lenne szó? Vannak esetleg személyes tapasztalataitok?

Mekkora fájdalommal jár a fogbeültetés implantáció?

Published by

comments

Categories

Hosted by Overblog